Baby Rocker Rockit recension – Komplett guide med omdöme

Rockit Barnvagnsvaggare

Den här kompletta guiden kommer gå igenom och beskriva Baby Rocker Rockit djupgående så att du har all information du behöver innan ett köp. Vi kommer bland annat gå igenom:

 • Vad är Baby Rocker Rockit?
 • Vilka funktioner har Baby Rocker Rockit?
 • Hur fungerar Baby Rocker Rockit?
 • Vårt omdöme och recension
 • Pris och var du kan köpa Baby Rocker Rockit

Vad är Baby Rocker Rockit?

Rockit är en barnvagnsvaggare i mellanprisklassen som du använder för att vagga barnvagnen. Genom att använd Rockit behöver du inte själv vagga barnvagnen fram och tillbaka, Rockit sköter det åt dig! Rockit är en barnvagnsvaggare designad i Storbritannien, ursprungligen av tre pappor. Utöver att producera barnvagnsskakaren Rockit är företaget specialiserade på sömnprodukter för barn.

Rockit används genom att fästa apparaten på barnvagnens handtag. Rockit kommer därefter skicka vibrationer in i vagnen som gör att vagnen vaggas fram och tillbaka. Med tanke på att många barn har svårt att somna i vagnen om den står still är det här räddningen för många föräldrar. Genom att använda Rockit kan barnet sova vidare efter avslutad promenad, eller helt enkelt sova utan en promenad över huvud taget.

Funktioner hos Baby Rocker Rockit

Rockit är en simpel men ändå användarbar pryl för dig som har ett barn som har svårt att somna i vagnen.

Rockit barnvagnsskakare

Justerbar hastighet

Rockit har en justerbar styrka på vaggningen. Genom att justera styrkan kan du hitta den vaggning som fungerar allra bäst för ditt barn. Vaggningen justeras genom ratten på undersidan av enheten.

Barnvagnsvaggare skapar med tid för dig som förälder

Portabel barnvagnsvaggare

Rockit går att sätta på de flesta barnvagnar och går även att flytta mellan olika barnvagnar. Detta gör det enkelt att använda Rockit var du än är.

Rockit är regn och vattentålig

Vattentålig barnvagnsvaggare

Oavsett om du väljer att använda Rockit inom- eller utomhus kan du vara säker på att den klarar av det. Rockit är IPX1 klassad vilket innebär att den klarar vertikala regndroppar.

Hur använder man Baby Rocker Rockit?

När du köper din Baby Rocker Rockit inkluderar företaget en manual i förpackningen. I den här guiden kommer vi gå igenom hur du monterar Rockit, vad som är bra att tänka på och vilka eventuella nackdelar som finns.

Byta batteri på Baby Rocker Rockit

Till skillnad från Sleepytroll drivs Rockit av engångsbatterier som inte är möjliga att ladda upp. För att byta batterier på Rockit behöver du göra följande.

 1. Lossa skruven på undersidan av Rockit
 2. Vrid överdelen av Rockit moturs för att lossa från underdelen.
 3. Lossa den synliga skruven vid batterierna och ta av locket från batterierna.
 4. Sätt in 4 x AA batterier och stäng därefter luckan.

Montera Baby Rocker Rockit

Rockit Manual

Den optimala platsen för att montera Rockit är som bilden visar högt på barnvagnen, i en så vertikal riktning som möjligt. Du monterar Rockit på följande sätt:

 1. Sätt fast hållaren med medföljande rem. Se till att rätt sida är vänd uppåt.
 2. Spänn remmen så mycket som möjligt och säkrad den därefter i hållaren.
 3. Tryck därefter fast Rockit i hållaren. Rockit sitter på sin plats när det säger klick.

Vanliga frågor gällande Baby Rocker Rockit

Hur länge håller batteriet?

Batteritiden på Rockit beror på olika faktorer. Bland annat beror det på styrka på vaggningen, batterikvalité, temperatur samt montering. Vår bedömning är att batterierna på Rockit behöver bytas efter ungefär 6 timmar.

Är Rockit utrustad med sensorer?

Nej, till skillnad från Sleepytroll är Rockit inte utrustad med sensorer som känner av när ditt barn vaknar. Rockit behöver själv sättas på men stängs automatiskt av efter 30 minuter.

Hur mycket låter Baby Rocker Rockit?

Rockits ljud kan beskrivas som ett svagt brummande eller bakgrundsljud. Ljudnivån är låg och ingenting som stör varken barnet eller de vuxna runt omkring.

Kan Rockit användas på en crib, spjälsäng eller vagga?

Nej. Tillverkaren av Rockit rekommenderar inte att den används på andra produkter utom barnvagnar på grund av säkerhetsskäl. I sådana fall rekommenderar vi Sleepytroll.

Recension av Rockit och vår rekommendation

Rockit är ett bra alternativ för dig som vill testa på en barnvagnsvaggare men inte spendera stora pengar. För att bli nöjd med Rockit som barnvagnsvaggare är det viktigt att tänka på följande saker.

 • Rockit fungerar bäst på mindre barnvagnar där det inte behövs så mycket kraft för att vagga.
 • Rockit drivs av engångsbatterier och har ingen batteriindikator. Du behöver därför köpa egna batterier av god kvalité.
 • Tänk på hur du monterar Rockit, spänn åt fästet så mycket som möjligt och placera Rockit vertikalt för att få maximal vagg-effekt och så bra batteritid som möjligt.

Om du går i tankar på att köpa en barnvagnsvaggare så kan Rockit absolut vara ett bra alternativ. Om du är intresserad av ett alternativ till Rockit så finns även Sleepytroll Barnvagnsvaggare. Den är till skillnad från Rockit utrustad med uppladdningsbara batterier, sensorer och går att använda på spjälsängar. Om du däremot försöker hålla nere kostnaderna för barnprylar och mest vill ha en funktionell, smidig barnvagnsvaggare så rekommenderar vi Rockit.