Barnvagnsvaggare bäst i test – Bästa barnvagnsvaggaren

Vilken barnvagnsvaggare är bäst i test? När du har gått samma promenadsträcka för tredje gången eller tröttnat på att stå och vagga barnvagnen i hallen förstår vi att du letar efter en den bästa barnvagnsvaggaren. Barnvagnsvaggare gör att ditt barn sover bättre och att du får mer tid som förälder. Utöver detta leder även en förbättrad sömn till ett bättre humör.

I den här artikeln går vi igenom vilka barnvagnsvaggare som finns på marknaden idag samt dess olika fördelar och nackdelar. Målet med artikeln är att du ska känna att du har all information du behöver för att göra ett bra beslut gällande barnvagnsvaggare.

Att tänka på vid köp av barnvagnsvaggare

Sleepytroll får ditt barn att sova gott

Bästa barnvagnsvaggaren

Sleepytroll Baby Rocker

10 timmars batteritid

Ljud- och rörelsesenor – Känner av när ditt barn vaknar

Justerbar vaggning med automatisk avstängning

Testvinnare – Bästa barnvagnsvaggare

Vad är en barnvagnsvaggare?

Om du går i tankarna att köpa en barnvagnsvaggare är det först och främst viktigt att förstå vad en barnvagnsvaggare är. Samt hur den fungerar. Barnvagnsskakare eller vaggare vaggar barnets vagn eller spjälsäng genom att vibrera handtaget till vagnen. Genom detta skapas en vaggning som gör att ditt barn behagligt somnar.

En barnvagnsvaggare är en fantastisk produkt om du, som vi, har en bebis som vaknar ofta och har svårt att sova förutom när barnvagnen rör sig. Genom att använda sig av en barnvagnsvaggare förbättrar du ditt barns sömn samtidigt som du frigör mer tid för dig själv. Barnvagnsvaggaren hjälper oss föräldrar att få mer egentid och vårt älskade barn att kunna sova vidare. Till följd av detta får du en enklare vardag och ett piggare barn.

Barnvagnsvaggare kallas på engelska Baby Rocker och är en mycket populär produkt för föräldrar även i andra länder. Till en början kan det vara mysigt att gå långa promenader eller stå och vagga vagnen. Men när andra barn vill ha din uppmärksamhet eller du inte har energin för en långpromenad är en barnvagnsvaggare ett bra alternativ till att vagga vagnen manuellt.

Barnvagnsvaggare är till för att skapa den vaggande känslan av att barnvagnen rör sig som under en promenad, fast barnvagnen står stilla. Detta görs genom att vaggaren rör sig på handtaget och skapar en vaggande rörelse på vagnen.

Barnvagnsvaggare finns i olika prisklasser och med olika funktioner. Samtliga barnvagnsvaggare är skyddade mot regn och går att använda såväl utomhus som inomhus. Utöver att använda barnvagnsvaggare på barnvagnar går det även bra att använda vaggaren på barnets spjälsäng.

Många föräldrar upplever en förbättrad sömn hos barnet med hjälp av en barnvagnsvaggare. Genom att använda sig av en barnvagnsvaggare frigörs även mer tid för dig som förälder.

Hur fungerar en barnvagnsvaggare?

Du använder en barnvagnsvaggare genom att

  1. Fäst enkelt barnvagnsvaggaren på barnvagnens handtag.
  2. Ställ in önskat program och välj styrka på vaggningen.
  3. Barnvagnsvaggarna som finns idag är portabla och drivs på batteri och kräver därför inte någon sladd för att användas.
  4. Barnvagnsvaggaren vaggar nu barnvagnen genom att vibrera vagnens handtag. Utöver detta kan barnvagnsvaggaren även vara utrustad med sensor som känner av när ditt barn har vaknat.

Trots att det är väldigt simpelt och användarvänligt att använda en barnvagnsvaggare är det en innovativ produkt med många praktiska funktioner för dig som förälder.

Barnvagnsvaggare är utrustade med ett anpassningsbart fäste, vilket gör att du kan fästa vaggaren på vilken modell av barnvagn som helst. Det som kan vara bra att känna till är att ju större och tyngre vagn, desto svagare kommer vaggningarna bli.

En del barnvagnsvaggare är utrustade med sensorer som känner av när ditt barn rör sig och aktiverar då vaggningen i 3 minuter. För det första så gör detta att batteritiden kan hållas längre. För det andra så gör timern att barnet inte vänjer sig vid konstant vaggning, vilket senare kan bli ett problem.

I vanliga fall vid köp av en ny produkt är det viktigt att kontrollera om produkten passar. När det gäller barnvagnsvaggare passar de till de flesta barnvagnar och spjälsängar. Det finns dock undantag som vi upplyser dig om när vi skriver om respektive produkt.

Utöver att kontrollera passformen på barnvagnsvaggaren bör du även fundera på hur mycket du kommer att använda barnvagnsvaggaren. Detta styr nämligen om du borde satsa på en lite billigare variant med engångsbatterier eller den mer användarvänliga varianten som är uppladdningsbar. Här är det viktigt att tänka rätt, det sista man vill är att stå vid barnvagnen och inse att vaggaren har slut på batteri när du behöver den som mest.

Jämförelse av Baby Rocker Rockit och Sleepytroll Baby Rocker

I och med att barnvagnsvaggare är en relativt ny produkt i Sverige så finns det framförallt två stycken produkter som säljs i butikerna idag. Dessa är Baby Rocker Rockit och Sleepytroll Baby Rocker. För att ge dig en så bra överblick som möjligt och genomföra en rättvis bedömning kommer vi här jämföra de två produkterna mot varandra, funktion för funktion. Om du är intresserad att läsa mer om hur vi har upplevt de olika produkterna rekommenderar vi dig att klicka här för Sleepytroll Baby Rocker, och här för Baby Rocker Rockit.

Sleepytroll Baby Rocker

Sleepytroll Barnvagnsvaggare

10 timmars batteritid

Uppladdningsbara batterier

Rörelse- och ljudsensor

Regntålig

Automatisk avstängning när barnet somnat

Rockit Baby Rocker

Rockit Barnvagnsvaggare

6 timmars batteritid

AA- batterier

Inga sensorer

Regntålig

Automatisk avstängning efter 30 minuter

Recensioner av barnvagnsvaggare från användare

“Vår dotter på 5 månader brukade vakna flera gånger varje natt (nästan en gång i timmen) till att kunna sova nästan fyra-fem timmar åt gången, helt fantastiskt. Kan varmt rekommendera! :)”

Johanna, mamma till Astrid

“Hjälper mig som föräldraledig med två barn att kunna få vår bebis till ro och sova, så att jag sedan kan hjälpa vår äldre son. Önskar jag köpte en när vi fick vårt första barn“

Elin, mamma till Valter och Freja

Vilken barnvagnsvaggare är bäst? Barnvagnsvaggare bäst i test

Så för att svara på frågan om vilken barnvagnsvaggare som är bäst behöver man fundera på hur man ska använda barnvagnsvaggaren. Om du vill ha en högkvalitativ barnvagnsvaggare med bra batteritid som är enkel att använda ska du välja Sleepytroll Baby Rocker. Om du däremot inte ser poängen med att använda sensorerna, utan mer värdesätter ett lägre pris är Baby Rocker Rockit valet för dig. Vad som är värt att tänka på när det gäller pris är priset på batterierna. Om du tror att babyvaggaren kommer användas mycket kommer Rockit kräva en hel del batterier. Samtidigt kan Sleepytroll Baby Rocker enkelt kan laddas upp. Oavsett om den kostnaden inte motsvarar prisskillnaden på produkterna är det någonting att ta hänsyn till när du gör ditt val av barnvagnsvaggare.

För att sammanfatta så är Sleepytroll barnvagnsvaggaren som är bäst i test. Det är även den produkt med bäst recensioner från användare. Vilket överensstämmer med den känslan vi fick när vi testade produkterna, Sleepytroll är en väldigt bra barnvagnsvaggare och (enligt oss) värd varenda krona.

Sleepytroll Baby Rocker

Sleepytroll får ditt barn att sova gott. Det är barnvagnsvaggaren som är bäst i test

Passar alla barnvagnar

Mycket hög kvalité

Uppladdningsbart batteri med 10 timmars användning

5 olika intensitetsnivåer på vaggningen

Inbyggd ljud- och rörelsesensor

Testvinnare – Bästa barnvagnsvaggaren

Rockit Baby Rocker

Rockit monterad på barnvagn

Kan monteras på de flesta barnvagnar

Okej kvalité

Batteri medföljer ej. 4st AA batterier köpes separat

Ingen ljud- eller rörelsesensor

Justerbar hastighet för att anpassa vaggningen

Lämna en kommentar