Simpuffar barn bäst i test

När sommar och semester är på intågande börjar jakten på badtillbehör för småbarnsföräldrar. Armpuffar för barnen, simpuffar eller badringar är ett måste för varma sommardagar på stranden. Frustrationen som uppstår när armpuffarna läcker eller är krångliga att använda för barnen är nog någonting samtliga småbarnsföräldrar känner igen sig i. Det kan därför vara bra att som förälder redan innan sommaren kolla över vilka armpuffar som bevisligen fungerar bra och vad andra föräldrar tycker. I den här artikeln har vi därför gått igenom flera olika simpuffar för barn så att du ska kunna få en lugn dag på stranden.

Fördelar med att använda armpuffar

Att som barn kunna bekanta sig med vatten och simning med hjälp av simpuffar och andra hjälpmedel är mycket roligt. Trots att simpuffar inte ersätter en vuxens övervakande blick kan du med simpuffar känna dig tryggare när barnet rör sig ut på djupare vatten utan att ha färdigutvecklade simkunskaper. När det kommer till att köpa simpuffar är det framförallt två funktioner som är extra viktiga.

Simpuffarnas flytkraft

Simpuffars huvudsakliga uppgift är att hålla barnet flytande på vattenytan. Tänk på att välja ett par simpuffar som är anpassade efter ditt barns ålder och vikt. Genom att göra detta försäkrar du dig om att simpuffarnas flytkraft är tillräcklig för att hjälpa barnet i vattnet.

Simpuffarnas passform

Ett par armpuffar som hela tiden glider ner från armen och åker av gör ingen nytta i vattnet. Likaså om simpuffarna sitter för tight och blir krångliga att ta av och på. Risken ökar då att barnet tycker det är för omständigt och springer ut i vattnet utan puffarna på. Undvik detta genom att välja ett par simpuffar som har fått bra recensioner gällande sin passform. En stor del av detta handlar om att välja simpuffar utefter ditt barns ålder.

Armpuffar barn bäst i test

Gällande armpuffar är det viktigaste att de faktiskt finns till hand när de väl ska användas. Till skillnad från många andra barnsaker är armpuffar relativt billigt och enkelt att köpa. Här nedan går vi igenom tre stycken armpuffar som inte kan bli annat än rätt för en nybliven badare.

Skruttenringen armpuffar

Certifierade simpuffar för barn

Dessa armpuffar för barn är anpassade för barn från ungefär 1 års ålder och uppåt. Armpuffarna kan fortsätta användas även av äldre barn hela tiden upp till simkunnighet utan att behöva byta storlek. Armpuffarna från Skruttenringen är certifierade utifrån europeisk standard för simhjälpmedel och är därför en trygg och bra produkt för barn. Utöver detta har dessa armpuffar en väldigt bra passform och glider inte ner på armarna.

Swimpy simpuffar för barn

Armpuffar utan sömmar som skaver.

Dessa svensktillverkade simpuffar från Swimpy är ett riktigt bra alternativ för barnet som ännu inte riktigt behärskar simning. Utan skavande sömmar och med god passform håller simpuffarna en bra flytkraft för barn upp till 30 kg. Ett vanligt problem med simpuffar brukar vara luftläckage. Detta förhindras på dessa simpuffar med hjälp av säkerhetsventiler. Riktigt bra simpuffar med skön passform!

Aquarapid armpuffar barn

Gröna synlig armpuffar för barn

Dessa gröna armpuffar från Aquarapid bidrar med synlighet utöver sin goda flytkraft. Simpuffarna hjälper barn upp till 30kg att hålla sig flytande och är ett bra komplement vid simträning för barn.

Redo för säkert bad med bra simpuffar

I den här artikeln har du fått tips om tre stycken simpuffar som har fått goda recensioner av andra föräldrar och som har god dokumenterad flytkraft och god kvalité. Den största skillnaden är dock inte mellan de olika produkterna. Den största skillnaden är om barnen använder simpuffar eller inte. Ett barn med simpuffar har betydligt enklare att röra sig i vattnet och hålla sig säker. Tänk dock på att alltid ha ditt barn under uppsikt när barnet badar.

Lämna en kommentar